Belysning Ädelfors Folkhögskola

Välkommen till Ädelfors Folkhögskola! Det är så det är tänkt att det ska kännas. Entrén till skolan har tidigare levt ett anonymt liv och nu var det dags att göra något åt det. En av de åtgärder som gjordes var att lyfta fram vägen till huvudentrén med hjälp av belysning. Inomhus är skolans miljö genomtänkt där designmöbler och konst lyfts fram. Utsidan speglade inte insidan. Därför ville man bland annat att de grönmålade metallstolparna skulle tillföra platsen färg och karaktär som även syns på kvällstid när de blir belysta.

Foto: Lennart Kärnhall

Idéskiss och vision


Anläggningen var inte helt klar när fotona togs. Växter kommer att rama in platsen ytterligare och till våren sätts nya möbler ut i fikahörnan vid spaljén. För att få en känsla av hur det kommer att bli visas ett par bilder från idéskisserna.

Före förändringen


Entrén till skolan före förändringen.